A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Trump: jól kijöttem Putyinnal, Orbán pedig briliáns fickó, akit nagyon tisztelek


Donald Trump volt amerikai elnök és az Ovális Irodáért folyó versenyben a Republikánus Párt éllovasaként azt mondta, hogy amikor amerikai elnök volt, jó munkakapcsolatokat ápolt orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal, valamint több más, Washington által ellenfélnek tekintett ország vezetőjével. Kitartott amellett is, hogy az ukrajnai konfliktus soha nem következett volna be, ha ő lett volna hivatalban Joe Biden helyett.


Trump többször is azt állította, hogy 24 órán belül képes lesz véget vetni az ellenségeskedéseknek Kijev és Moszkva között, ha ismét elnök lesz.

Biden elnök vezetése, illetve annak hiánya az egész világot „zűrzavarba” sodorta – panaszolta a Fox News műsorvezetőjének, Sean Hannitynek adott csütörtöki interjújában.

“A történelem legrosszabb elnökünk van” – mondta.

Utalt arra, hogy a hivatalban lévő amerikai államfő “nem tud két mondatot összerakni”, vagy “nem talál le a színpadról, amikor egy nagyon rövid beszédet mond”. Trump szerint ennél is fontosabb, hogy Biden elnök “nem tud tárgyalni”, és ezzel aláássa az Egyesült Államok globális tekintélyét.

A republikánus elnökjelölt azt találgatta, hogy ha akkoriban ő lett volna hatalmon Washingtonban, “Putyin soha nem támadta volna meg Ukrajnát”.

„Jól kijöttem Putyinnal” – magyarázta, hozzátéve, hogy „jó kijönni olyan emberekkel, mint Putyin és mint mások”.

Trump a továbbiakban azt állította, hogy “nagyszerű kapcsolatot” ápol Hszi Csin-ping kínai elnökkel és Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel.

Orbán Viktorról, Magyarország miniszterelnökéről az interjú egy pontján azt mondta, hogy “nagyon kemény fickónak, nagyon okos fickónak, briliáns fickónak, akit nagyon tisztelnek” jellemezte.

Az iowai Des Moines-ban, miután hétfő este rekordarányú győzelmet aratott az állam republikánus választási kampányában, Trump a támogatóihoz szólt: “Nagyon jól ismerem Putyin elnököt, jól ismerem Zelenszkijt. Meg fogom hívni őket, nagyon gyorsan meg fogjuk oldani a helyzetet”.

Az amerikai politikus a múlt hónapban idézte Putyin elnököt, aki tavaly szeptemberben azt mondta, hogy Biden elnök “politikai indíttatású üldözése politikai riválisa ellen nagyon jó Oroszországnak, mert megmutatja az amerikai politikai rendszer rothadtságát, amely nem tehet úgy, mintha másokat demokráciára oktatna”.

Az elmúlt hónapokban Trump több bírósági eljárás középpontjában találta magát, amelyek közül négy vádiratot eredményezett. Összesen 91 büntetőjogi váddal néz szembe.

Jogi gondjai ellenére kényelmesen vezeti a republikánus jelöltségért folyó versenyt és a felmérések szerint a zavarodott viselkedésű Joe Biden előtt is vezet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések