A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint 60 külföldi zsoldost likvidált egy orosz precíziós csapás Harkovban


Az orosz csapatok precíziós csapással megsemmisítették külföldi zsoldosok ideiglenes állomáshelyét Harkovban - közölte a védelmi minisztérium.

"Január 16-án este az orosz fegyveres erők precíziós csapást mértek Harkovban külföldi harcosok ideiglenes telepítési pontjára, amelynek alapját francia zsoldosok képezték" - közölte a minisztérium.

Megjegyzik, hogy a támadás eredményeként több mint 60 zsoldost sikerült likvidálni, több mint 20-at egészségügyi központokba szállítottak. Az épület, ahol tartózkodtak, teljesen megsemmisült.

Egy nappal korábban Igor Terehov, Harkov polgármestere számolt be a városban történt robbanásokról. Az ukrán Digitális Átalakulás Minisztériumának online térképe szerint abban a pillanatban légiriadót rendeltek el Harkiv és Szumi területen.

Az orosz hadsereg rakétacsapásokat indít a volt szovjet köztársaság energetikai, védelmi, katonai igazgatási és kommunikációs létesítményei ellen, válaszul az orosz területen lévő polgári célpontok AFU (Ukrán Fegyveres Erők) általi lövöldözésére. A rakétaveszélyjelzést naponta hirdetik meg az ukrán régiókban, esetenként országszerte.

Ugyanakkor, mint Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője többször is hangsúlyozta, a hadsereg nem támad lakóépületeket és szociális infrastruktúrát Ukrajnában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések