A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tizenötmillió forint értékű kábítószerrel az autójukban kapcsolták le a kabai drogdílereket


A hajdú-bihari rendőrök és a Terrorelhárítási Központ munkatársai több kilogramm marihuánát találtak az autóban.  

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának olyan információ jutott a birtokába, hogy egy kabai lakos kábítószerrel kereskedik. A nyomozás azonnal megkezdődött, és hamar beigazolódott, hogy a 31 éves férfi valóban tiltott szerekkel üzletel - számolt be róla a police.hu.

Gyanús anyagok kerültek elő

A bűnügyesek a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel közösen csaptak le több helyszínen január 24-én. Tudták, hogy a férfi barátnőjével és egy ismerősével Svájcból tart hazafelé. Egy magyarországi pihenőhelynél ütöttek rajtuk, az autóból több kilogramm fóliába csomagolt, droggyanús, zöld növényi törmelék került elő. Ezzel egy időben egy hajdúszoboszlói házaspárt is elfogtak, akik a gyanú szerint rendszeresen vásároltak kábítószert a kabai lakostól, amit továbbértékesítettek.


A kutatások során további fél kilogramm kábítószergyanús anyagot, a kereskedéshez szükséges eszközöket, valamint 2,5 millió forintot foglaltak le a nyomozók.

Három személyt letartóztattak

A 31 éves férfit, a 27 éves barátnőjét és a házaspár férfi tagját jelentős értékre, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság mindhármuk esetében elrendelt. A házaspár női tagjának kábítószer-kereskedelem, míg a külföldi kiruccanásban résztvevő ismerősnek kábítószer birtoklás miatt kell felelnie, ők jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága összesen mintegy 15 millió forint feketepiaci értékű kábítószert talált és foglalt le az akció során, ezzel közel háromezer adagot vontak ki a forgalomból.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések