A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tarlós is hallotta a pletykát, és nem ellenezné Vitézy Dávid főpolgármesteri jelölését


Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere a pénteki Napi aktuális vendége volt a Hír TV-n.


A műsorban szóba került egy potenciális közös ellenzéki-kormánypárti főpolgármester-jelölt, az, hogy néha Gyurcsány Ferenc állhat Karácsony Gergely nyilatkozatai mögött, és hogy szerinte ő mindig együtt tudott működni Orbán Viktorral.

A Budapest-bérlet körüli mizériáról: Tarlós szerint a főváros „elaludt”, és szerinte lesznek lépések, amik valahogy korrigálják majd, de nem a kormányzat részéről. 

Az ellenzéki pártokról: Korábban is mindig megjelentek egy évvel a polgármester-választások előtt, és mondták, hogy kik lesznek az ő ellenfelei. Tarlós már nem tesz javaslatot arra, hogy ki lehetne főpolgármester-jelölt.

Egy pletykáról: Tarlós úgy hallotta, hogy egy kormánypárt és egy ellenzéki párt közös jelöltet fog állítani a főpolgármester-választáson.

Vitézy Dávidról: A személyiségük nem kompatibilis, de szerinte a közlekedési szakértő egy a „kreatív ember”, de más kérdés az, hogy egyéb tekintetben nem egyezett a véleményük. „Dávid változhatott”, az a tanácsa neki, hogy a hivatal vezetését hagyja egy olyan főjegyzőre, akiben ő megbízik. Tarlós nem opponálná a jelölését, de ez nem azt jelenti, hogy javasolja is.

A szakértői politikusokról: A főpolgármesterség összetett feladat, ha valaki kreatív a közlekedésben és a költségvetésben, az Tarlós szerint nem alkalmas. A volt főpolgármester ugyanakkor leszögezi, hogy Vitézy egyáltalán nem lenne alkalmatlan, de csak közlekedési szempontból lehet ismerni.

Karácsony Gergelyről: Nem szerencsésen alakította a kapcsolatát a kormánnyal. Az együttműködést a miniszterelnökkel elszalasztotta, főleg azért, mert az a pozíciót is „opponálta”. Szerinte a DK elnöke, azaz Gyurcsány Ferenc „magára hagyta Karácsonyt”, akinek nincs nagy mozgástere, a nyilatkozatai nem biztos, hogy „a saját kútfőjéből” pattantak ki. Tarlós szerint nem biztos, hogy egyedül Karácsony felel minden döntéséért, de azok mégis az ő nevéhez kötődnek.

Orbán Viktorról: Voltak vitái a miniszterelnökkel „erről, arról, amarról”, de mindig találtak megoldást, Tarlós szerint megvolt mindig az együttműködés, és annak az eredménye is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések