A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Szerintem nagyon jó” - Biden is kommentálta Tuskék ámokfutását


Megszólalt az amerikai elnök is a lengyelországi gyalázatos incisdensekről.

Mint ismert, a nemrég hatalomra került Donald Tusk-féle rezsim egyből kőkemény tisztogatásba kezdett. Először erőszakkal elvették a köztévét - ahol hamar meg is jelent az LMBTQP-propaganda -, majd két PiS politikust börtönöztek be.

Joe Biden amerikai elnök röviden kommentálta a lengyelországi hatalomváltást.

A Marine One helikopterhez vezető úton az amerikai elnököt a Lengyel Rádió tudósítója kérdezte arról, hogyan értékeli Donald Tusk csapatának hatalomra jutását Lengyelországban. Az Egyesült Államok elnöke csak egy mondattal válaszolt, de nem titkolta elégedettségét az események fordulatával kapcsolatban.

„Szerintem nagyon jó”

– mondta Joe Biden


Levél Donald Tusknak

A lengyelországi hatalomváltás után Joe Biden hivatalos levelet küldött Donald Tusknak, melyben gratulált. Az áll benne, hogy az amerikai elnök „várja, hogy Önnel együtt dolgozhasson, hogy megmutassa, a demokráciák képesek megfelelni a nemzeteink életében legfontosabb kihívásoknak (...). Biztosíthatom Önöket arról, hogy az Egyesült Államok továbbra is vállvetve kiáll Lengyelország mellett, és küzd a tekintélyelvűség Európába való behatolása ellen.

"A 2023. októberi parlamenti választások történelmi részvétele fontos felhatalmazást ad önnek fontos időkben. Várom, hogy Önnel együtt dolgozhassak, hogy megmutassuk, a demokráciák képesek megfelelni a nemzeteink életében legfontosabb kihívásoknak" - folytatjuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések