A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szélsőbaloldali támadás érte a berlini Collegium Hungaricum épületét


Január 26-án este szélsőbaloldali támadás érte a berlini Collegium Hungaricum épületét: #honourless (értsd: becstelenek, tisztességtelenek) feliratot fújtak az intézmény falára, illetve számos ablakát betörték.

A német fővárosban megrongált intézmény a magyar állam által alapított és működtetett kulturális intézet. Az épület elleni támadást beismerő csoport nyilatkozatában, egyúttal a rongálás indoklásaként az áll, hogy a banda a 2024. január végén német és olasz szélsőbaloldali személyek ellen a 2023 februári budapesti támadások kapcsán induló hazai büntetőper miatt rontott neki az épületnek.

Vagyis azért okoztak kárt a magyar állam tulajdonában, mert eszmetársaikat bíróság elé citálták egy ártatlan budapesti férfi félholtra verése ügyében.

Másrészt, a közlemény szerint így tiltakoztak a Német-Magyar Baráti Társaságnál 2023 októberében, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter részvételével megrendezett beszélgetésen a magyar migrációs politikát érintően elhangzottakkal szemben.

Úgy tűnik, a nyugat-európai szélsőbaloldal támadás alá vette a magyar háttérrel rendelkező intézményeket, csak azért, mert a magyar kormány nem engedi, hogy olyan állapotok uralkodjanak hazánkban, mint Nyugat-Európa progresszív régióiban.

„A nemzetközi lejárató kampányok, a hatóságok megfélemlítése és a vélhetően küszöbön álló kiadatások esetében nem nézhetjük tétlenül, hanem aktívan be kell avatkoznunk a történésekbe.

Nem elég csak a nácikat és struktúráikat támadni; a jobboldali agytrösztök és a média által az állítólagosan felsőbbrendű európai kultúra elfogadása szintén legitim célpontok” – fenyegettek a szélsőbaloldali támadók nyilatkozatukban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések