A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hosszabb időre küldenék fegyházba a nyíregyházi gyilkos anyát


Fényes nappal egy nyíregyházi parkban szült, majd magára hagyta csecsemőjét.


A büntetés lényeges súlyosítását indítványozta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azzal a nővel szemben, akit újszülött gyermeke megölésével vádolnak. A Nyíregyházi Törvényszék tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte a nőt azzal, hogy a szabadságvesztés büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Megvolt a biológiai mintája

Mint lapunkban is beszámoltunk róla, és elhangzott az elsőfokú ítélet kihirdetésekor is: a vádlott, P. E. A. 2020 októberében nőgyógyászati vizsgálaton vett részt, ahol megállapították, hogy 12 hetes várandós. A nő ezt követően terhességét mindenki elől titkolta, terhesgondozásra nem járt, és nem vett igénybe orvosi ellátást sem. 2021. április 30-án érezte, hogy hamarosan szülni fog, ezért a Bujtosi városligetbe ment, ahol egy eldugott részen megszülte gyermekét. A köldökzsinórt egy manikűrollóval elvágta, csecsemőjét pulóverbe csavarta, majd egy padon magára hagyta. Az újszülött holtteste azóta sem került elő. A szülés helyén maradt a méhlepény a köldökzsinórral, melyet később kutyasétáltatók találtak meg, és azonnal értesítették a rendőrséget.

Közel féléves nyomozás után sikerült megállapítani, hogy a gyermeket P. E. A. szülte, a nő biológiai mintája ugyanis 2016 óta szerepelt az adatbázisban, mert akkor is állt már büntetőeljárás hatálya alatt újszülött gyermek megölése miatt. Akkor azonban az eljárást bizonyítottság hiányában megszüntették.

Sem élve, sem holtan

A vádlott a bűncselekmény elkövetését tagadta, az ítélet ellen védőjével elsősorban felmentésért, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbeztek.

Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélőtáblához továbbított másodfokú indítványával a súlyosítás érdekében bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartotta, egyben a védelmi fellebbezések elutasítását indítványozta – írta lapunkhoz is eljuttatott közleményében a fellebbviteli főügyészség. Úgy fogalmaznak: mivel az újszülöttet nem találták meg sem élve, sem holtan, elfogadhatatlan a vádlott azon állítása, miszerint a felsíró újszülöttet egy pulóverbe csavarta, és egy közeli padra helyezte abban bízva, hogy a gyermeket megtalálják.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés nem igazodik a cselekmény tárgyi súlyához, valamint a vádlott személyében rejlő társadalomra veszélyességhez, ezért a büntetés súlyosítása indokolt. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt – tették hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések