A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fényes nappal egy parkban szült, majd megölte csecsemőjét

A büntetés lényeges súlyosítását indítványozta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azzal a nővel szemben, akit a Nyíregyházi Törvényszék tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélt azzal, hogy a szabadságvesztés büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet szerint a vádlott 2020 októberében nőgyógyászati vizsgálaton vett részt, ahol megállapították, hogy 12 hetes várandós. A nő ezt követően terhességét mindenki elől titkolta, terhesgondozásra nem járt és nem vett igénybe orvosi ellátást sem. 2021. április 30. napján érezte, hogy hamarosan szülni fog, ezért egy szabadidőparkba ment, ahol egy eldugott részen megszülte gyermekét. A köldökzsinórt egy manikűrollóval elvágta, csecsemőjét megölte, majd ismeretlen helyen elrejtette. Az újszülött holtteste azóta sem került elő. A méhlepényt a köldökzsinórral együtt a szülés helyén hagyta, melyet később kutyasétáltatók találtak meg, akik értesítették a rendőrséget.

A nő 2016-ban is állt már büntetőeljárás hatálya alatt újszülött gyermek megölése miatt, azonban akkor az eljárást bizonyítottság hiányában megszüntették.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését tagadta, az ítélet ellen védőjével elsősorban felmentésért, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbeztek. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélőtáblához továbbított másodfokú indítványával a súlyosítás érdekében bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartotta, egyben a védelmi fellebbezések elutasítását indítványozta.

Mivel az újszülöttet nem találták meg sem élve, sem holtan, elfogadhatatlan a vádlott azon állítása, miszerint a felsíró újszülöttet egy pulóverbe csavarta és egy közeli padra helyezte abban bízva, hogy a gyermeket megtalálják.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés nem igazodik a cselekmény tárgyi súlyához, valamint a vádlott személyében rejlő társadalomra veszélyességhez, ezért a büntetés súlyosítása indokolt.

A Tények korábbi videója

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések