A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szabó Tímea: "Lehet egy vagy két fideszes főpolgármester-jelölt, ellenzéki azonban csak egy van: Karácsony Gergely"


Szabó Tímea, a Párbeszéd-Zöldek frakcióvezetője is reagált arra a pletykára, miszerint egy ellenzéki párt és a kormánypárt közös jelöltet indíthat a budapesti főpolgármester-választáson. „Lehet egy vagy két fideszes főpolgármester-jelölt, ellenzéki azonban csak egy van: Karácsony Gergely” – írta bejegyzésében.

A téma múlt hét végén merült fel, amikor a Fidesz által támogatott korábbi főpolgármester, Tarlós István a Hír TV-ben arról beszélt: hallott olyan pletykákat, hogy közös jelöltje lesz egy ellenzéki pártnak és a kormánypártnak, és azt is mondta, nem ellenezné Vitézy Dávid jelöltségét. Pár nappal később az LMP közölte, hogy „nincsen semmilyen szándékunkban a Fidesszel vagy akár Fidesz-közeli civil szervezetekkel is beszélgetni arról, hogy közös jelöltünk legyen”.

Decemberben derült ki, hogy a magát „konstruktív ellenzékként” pozicionáló LMP Vitézy Dáviddal tárgyal a főpolgármester-jelöltségről. Vitézy akkor azt mondta, a felkérésről még nem döntött, a kormánypártok felől pedig nem érkezett hozzá megkeresés. A Fidesznek hivatalosan még nincs saját főpolgármester-jelöltje.

Mint Szabó Tímea fogalmaz: „Önmagában, ellenzéki pártként Karácsony Gergellyel szemben abban a Vitézyben gondolkodni, aki az elmúlt évek jó részét az Orbán-kormány kormánybiztosaként és államtitkáraként töltötte, aki ott volt és nem szólt, amikor Orbánék tizenötszörösére emelték a fővárosra kivetett sarcot, vagy amikor kitalálták és végrehajtották a Budapest-ellenes politikájuk ezernyi lépését, túlmegy a legmerészebb »konstruktivitás« határán is”.

Szabó szerint „Vitézy nem lesz főpolgármester, mert Karácsonnyal szemben nem tényező.

De az új választási szabályokkal trójai falóként betolhatja az LMP-t a Fővárosi Közgyűlésbe, ahol ezek után kétséges, hogy a »konstruktív« ellenzéki párt a budapestiek és a fenntarthatóság érdekében járna-e majd el”.

Összenő, ami összetartozik Tarlós Istvánt lehet nem szeretni, de egy őszinte ember. Néhány napja kikotyogta, hogy Vitézy...

Posted by Szabó Tímea on Sunday, January 7, 2024

Ungár Péter, az LMP társelnöke Szabó Tímea bejegyzésére reagálva a Facebook-oldalán azt írta, a Párbeszéd frakcióvezetője „hisztérikus stílusban támadta meg az LMP-t, amiért nem tekinti a világ legegyértelműbb dolgának Karácsony Gergely támogatását”.

„Nem tudjuk ki lesz az LMP jelöltje a fővárosban, de ha önmagában a lehetőségek számbavételével azt elértük, hogy

egyszerre jött zavarba és beszél össze-vissza a Fidesz, és kap hisztériás rohamot Szabó Tímea, akkor azt visszaigazolásnak tekintjük, hogy jó helyen kapizsgálunk”

– írta.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője – jó szokásához híven – hisztérikus stílusban támadta meg az LMP-t, amiért nem...

Posted by Ungár Péter on Monday, January 8, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések