A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kárigénnyel lép fel a puszis verekedés sértettje


Elegánsan öltözött, halk szavú, vékony testalkatú fiatalember várt a bíróság folyosóján a tárgyalására, és miután hosszasan konzultált az ügyvédjével, megköszönte a bíró türelmét.


Azzal vádolják, hogy 2023 márciusában úgy rúgta fejbe haragosát, hogy a földre eső sértett életveszélyes koponyatörést szenvedett. Együtt szórakoztak a somogyudvarhelyi kocsmában, ahol a vádlott barátnője is jelen volt. 

A másik huszonéves fiú puszikkal búcsúzott el a lánytól, de ezt a gesztust a lány barátja túl bizalmasnak találta. A féltékeny vádlott már a presszóban felelősségre vonta a sértettet, és meglökte. 

A vád szerint ezután a megtámadott férfi kiment az utcára, hogy a további konfliktus elkerülje, de a vádlott követte, a földre rántotta, és fejbe rúgta. Az áldozat a rúgástól beverte a fejét az úttestbe, és nyílt koponyatörést szenvedett.  

A Kaposvári Törvényszék keddi előkészítő ülésén az ügyész kijelentette, hogy tanúvallomásokkal, orvosi dokumentációval és orvosszakértői véleménnyel bizonyítja a vádat. Két börtönbüntetést ajánlott fel, három év próbaidőre felfüggesztve, ha a 27 éves férfi beismeri bűnösségét. Az előkészítő ülésre az édesapjával együtt eljött a sértett is, aki fejjel alacsonyabb a vádlottnál, és szintén vékony fiú.  Az apjával megtanácskozták, és bejelentették, hogy kárigényt terjesztenek elő, és ennek összegét majd később pontosítják. A kárigényt ugyanis az előkészítő ülésen lehet bejelenteni. Ezután a vádlott az ügyvédjével hosszasan beszélt, majd határozottan arról nyilatkozott a bíró előtt, hogy nem érzi magát bűnösnek. Az ügy tárgyalással folytatódik, ezt márciusra tűzték ki, a tervek szerint ekkor ítéletet is hirdet a bíróság.       

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések