A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megtépheti a szél a Balatont pénteken


A meteorológusok 8 vármegyére adtak ki figyelmeztetést az erős szél miatt.


A jó hír az, hogy a nyolc vármegyében Somogy nincsen benne. A rossz az, hogy minden szomszédos vármegye igen, így Zala és Veszprém megye is érintett. A várt legerősebb széllökés pedig meghaladhatja a 70 km/h-t az előrejelzések szerint.

Így viszont a Balaton is érintett lehet a különlegesen erős szélnek kitett területek sorában. Ezért figyeljünk oda a Balaton partján az esetleg feltámadó erős szélre.

A HungaroMet előrejelzései szerint csütörtökön a Dunántúl északi félén előfordulhat 20 mm csapadék is, majd az éjféli óráktól megerősödik, viharossá fokozódik az északi szél pedig jóval hidegebb levegőt hoz majd, emiatt pedig az esőt egyre inkább felválthatja a havazás. Az ország nagy részén viszont csak lepel, azaz 1 centiméteres hóréteg képződhet majd, ám elsősorban a déli tájakon Magyarországon, illetve a keleti határ közelében, illetve a középső részeken kialakuló összáramlásnál akár 2-5 centiméter is lehullhat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések