A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ellopták az olajgyűjtő edényt


Váratlan problémával jelentkezett szerkesztőségünkben egy olvasónk, aki lelkes híve lett Kaposváron indult sütőolaj gyűjtésnek, de olyan gondja támadt, ami nem látható előre.


Nem volt rest regisztrálni, és az első között hazavitte a háromliteres edényt, amit a lakcímkártyája segítségével ki tudott váltani. 

A nyugdíjas férfi elszánt környezetvédő, és régóta foglalkoztatta a gondolat, hogyan hasznosíthatja a háztartásában felhasznált sütőolajat. Elég sok ilyen anyag keletkezik a háztartásában, mert a családban rendszeresen sütnek-főznek. 

Rendkívül elégedett volt a sütőolaj gyűjtéssel, és fontosnak tartotta rendszeresen folytatni ezt a környezetvédő tevékenységet. A sajtóban figyelemmel kísérte, hogy melyik napon merre jár a begyűjtő autó, ennek megfelelően a megadott napon kihelyezte a háza elé a gyűjtőedényét, várva azt, hogy elvigyék.

Csakhogy meghökkentő dolog történt, mert a gyűjtőedény egyszerűen eltűnt a Szegfű utcai családi háza elől.

Valaki egész egyszerűen ellopta, és később sem került elő. Olvasónk úgy volt vele, hogy anyagi kár nem érte, ezért feleslegesnek tartotta rendőrségi feljelentést tenni, azonban mindenképpen folytatni akarta a gyűjtést, mert nagyon fontosnak tartja annak környezetvédelmi célját. 

Nem tudja azonban, hogy ilyen esetben mit kell tenni, mert ő már a lakcímére vonatkozóan felvette azt az egy edényt, ami járt neki, és nem volt tisztában a pótlási lehetőséggel. 

Felvetését továbbítottuk a kaposvári önkormányzat kommunikációs szolgálatának, tőlük azt a választ kaptuk, hogy a bejelentő forduljon a Kapos Holding ügyfélszolgálatához, ahol megoldják a problémáját.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések