A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatták a volt kaposvári sportvezetőt, műtrágyával trükközött


Ítéletet hirdetett a Kaposvári Törvényszék egy majdnem egymilliárd forintos adócsalás ügyében.


Egy 46 éves férfi és három társa ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség még 2021-ben. A férfi cége mezőgazdasági termékek, elsősorban műtrágya nagykereskedelmével foglalkozott.

A vád szerint a 2017-ben hogy a többi piaci szereplőnél kedvezőbb áron tudja árusítani termékeit úgy, hogy a külföldi partnercégek és saját kft-je közötti értékesítési láncolatba fiktív cégeket szervezett be. Így az ÁFA-át a csak papíron létező cégeknek kellett fizetniük.

A köztes vállalkozások által kiállított hamis számlák ÁFA tartalmát a vádlott jogosulatlanul levonta az adóbevallásaiban. A fiktív cégek papíron több ezer tonna műtrágyát importáltak. A vádlottak tagadták a bűnösségüket a bíróság előtt.

Az első fokú ítélet kihirdetése után letartóztatták az elsőrendű vádlottat, egy kaposvári székhelyű cég vezetőjét, aki korábban sportvezető is volt Kaposváron.

Társai 5 és 6 év börtönbüntetést kaptak, közülük még egy vádlottat letartóztattak.   

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések