A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Saját zsebére dolgozhatott a debreceni futár, százezrekkel nem tudott elszámolni


Sikkasztás miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki több mint 800 ezer forinttal nem tudott elszámolni a munkáltatója felé.


A vádirat szerint az elkövető 2023 márciusa óta dolgozott egy debreceni székhelyű cégnél, ahol egy országos futárszolgálat csomagjainak helyi kiszállítását végezte.

A férfi az áruk szállítása során elszámolással tartozott a munkáltatója felé, mert a cégnek az utánvétes küldemények ellenértékeként átadott készpénzt továbbítania kell az országos futárszolgálatnak - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében.

A csomagot átadta

A vádlott munkáltatóját 2023 júniusában tájékoztatta a megbízó cég, hogy nem kapták meg két csomag díját, ezért a küldemények megfelelő kezelése mellett kérték, hogy az ellenértéküket fizessék meg számukra. A helyi társaság ügyvezetője ellenőrizte a kézbesített csomagokat, és megállapította, hogy az elkövető átadta azokat, de az ellenértéküket nem rögzítette a számítógépes rendszerükben.

Később, 2023 júliusában egy másik küldemény kiszállítása kapcsán az is kiderült, hogy a férfi egy értékes csomag kézbesítésénél megtartotta az utánvétes díjat, és hogy tettét leplezze, egy másik, feladásra szánt csomagra ragasztotta az eredeti küldemény címkéjét.

A kár még nem térült meg

A vádlott a három csomag díjának ellopásával összesen több mint 800 ezer forint kárt okozott, amelyből 126 ezer forint úgy térült meg, hogy a munkáltatója levonta a fizetéséből, de a nyomozás során a sértett képviselője kérte a fennmaradó káruk megtérítését.

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozása során a férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság a férfit intézkedésként bocsássa próbára és kötelezze a sértett fennálló kárának megfizetésére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések