A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin a Moszkva melletti Novo-Ogarjovo templomában vett részt a karácsonyi szentmisén


Vlagyimir Putyin orosz elnök a Moszkva melletti Novo-Ogarjovo rezidenciáján lévő templomban ünnepelte a karácsonyt – közölte a Kreml sajtószolgálata.

Az istentisztelet előtt az államfő találkozott a különleges hadműveletben elesett Oroszország Hőse címmel kitüntetett katonák családjaival, együtt vettek részt a karácsonyi istentiszteleten is Novo-Ogarjovóban.

A templomot 1765-ben építették. Az államfő már többször járt itt karácsony éjjelén, legutóbb 2022-ben.

Putyin gratulált az ortodox oroszoknak is a karácsonyhoz, megjegyezve, hogy az emberek millióit egyesíti a jóság, az irgalom és az igazságosság eszméje, az orosz ortodox egyház és más oroszországi keresztény felekezetek pedig nagyban hozzájárulnak a történelmi és kulturális örökség megőrzéséhez és a család intézményének megerősítéséhez.


“Az egyik legkedveltebb, régóta várt keresztény ünnep emberek millióit egyesíti a jóság, az irgalom és az igazságosság eszméi körül. Ezek a megváltoztathatatlan értékek különleges szerepet játszanak országunk történelmében, évszázadokon át a társadalom megbízható szellemi, erkölcsi pilléreként szolgáltak” – olvasható a Kreml honlapján közzétett ünnepi üzenetben.

Az elnök hangsúlyozta, hogy az orosz ortodox egyház és Oroszország más keresztény felekezetei “rendkívül inspirálóan járulnak hozzá gazdag történelmi és kulturális örökségünk megőrzéséhez, a család intézményének megerősítéséhez, a fiatalabb nemzedék hazafias neveléséhez”.

“És természetesen mély, őszinte tiszteletet érdemelnek a vallási szervezetek erőfeszítései, amelyek hősök – a különleges hadműveletben résztvevők, a Donbassz és Novorosszija lakói – támogatására irányulnak” – mondta Putyin.

Az elnök az ortodox keresztényeknek és mindazoknak, akik a karácsonyt ünneplik, egészséget, sikert és jólétet kívánt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések