A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pressman szerint Bidennek is köszönhető, hogy a Szent Korona nem maradt az USA birtokában


Az amerikai nagykövetség a hivatalos honlapján tette közzé David Pressman beszédét, amelyet a Szent Korona visszajuttatásának 45. évfordulóján tartott meg a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia templomában. 

A nagykövet szerint ez egy

bámulatos és fontos része a közös amerikai és magyar történelemnek.”

Pressman szerint annak ellenére, hogy az USA és Magyarország kormánya 77 évvel ezelőtt ellenségek voltak, a magyar emberek barátot láttak az Egyesült Államokban. „Egy népet láttak, akire rábízhatják az egyik legfontosabb és legjelentőségteljesebb kincsüket” – fogalmazott, majd úgy folytatta:

És az Egyesült Államok megvédte a magyar Szent Koronát. 

Sőt, ezt a felelősséget annyira komolyan vettük, hogy a híres Fort Knox katonai erődítmény páncéltermében helyeztük el.”  A nagykövet beszédében hangsúlyozta: az Egyesült Államok beleegyezett, hogy megvédje a koronát addig a napig, amíg vissza tudja adni a magyar embereknek. „Nem a magyar kormánynak. Természetesen nem a Szovjetuniónak, nem egy bábkormánynak, hanem a magyar népnek” – emelte ki beszédében, aki szerint többek között a jelenlegi amerikai elnöknek,

Joe Bidennek is köszönhető, hogy a Szent Korona visszatért hazánkba:

„Voltak az amerikai kormányban vezetők, akik úgy gondolták, hogy a koronát nem kellene visszaadni addig, amíg a szovjet elnyomás béklyóját teljesen és végleg le nem dobták magukról a magyarok. De Carter elnök, Cyrus Vance külügyminiszter és más tanácsadók, beleértve egy Joe Biden nevű fiatal szenátort, máshogy gondolták. Nem a magyar kormánynak adtuk vissza a koronát, hanem ehelyett a magyar népnek adtuk vissza azt” – fogalmazott beszédében David Pressman.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések