A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Palesztinpárti tüntetést tartottak Bukarestben


Újabb palesztinpárti tüntetést tartottak szombaton Bukarestben, a bukaresti Egyetem téren „a palesztin néppel való szolidaritás” jegyében megszervezett tüntetésen több százan vettek részt. A tüntetők később a Győzelem térre vonultak.

A résztvevők palesztin zászlókat vittek magukkal, és olyan jelszavakat skandáltak, mint „Szabad Palesztinát”, „Egy őszinte kívánság: állítsák le a gázai mészárlást”, „Ne tűrjétek a népirtást, szenvedni fogtok”, „Palesztina nem adja meg magát, Gázát nem hagyjuk el”, „Mentsétek meg a gázai gyerekeket”, „Szabadságot”, „Igazságot akarunk”.

Néhányan dobokat és sípokat vittek magukkal, míg mások román és angol nyelvű plakátokat tartottak „Állítsuk meg a gázai népirtást”, „Szabadságot a palesztin népnek” felirattal.

A tüntetők délután 2 óra körül gyülekeztek a bukaresti Egyetem téren, majd 15.30-kor a Győzelem térre vonultak. A tüntetés 17 óra körül ért véget, konfliktusok nélkül.

A tüntetésre a csendőrség szűrőjén keresztül lehetett bejutni, és a tüntetőket az útvonal mentén csendőrök kísérték.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések