A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ötszázhetvenegy csalásért emeltek vádat egy budapesti férfi ellen


Félezer oldalas vádiratot nyújtott be az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra egy férfi ellen, aki jelenleg egy másik ügye miatti börtönbüntetését tölti.


A jelenleg is fogva tartott, harminc év körüli férfival szemben a Kaposvári Járási Ügyészség 571-rendbeli csalás miatt emelt vádat – derül ki a Somogy Vármegyei Főügyészség közleményéből.

A férfi 2021-ben és 2022-ben összesen 4,5 millió forintot csalt ki munkanélküli emberektől, akiket nem létező külföldi munkalehetőséggel, illetve belföldi, otthonról végezhető könnyű fizikai munkát ajánlva vert át.

Áldozatait álláshirdetéseken keresztül, online közösségi oldalak csoportjaiban és más internetes fórumokon hálózta be.
 

A letét és a közvetítői díjat utalták, de munkát már nem kaptak

A büntetett előéletű vádlott a hirdetésekben belföldi munka esetén letéti összeget, míg a külföldi munkavégzés esetén közvetítői díjat kért a jelentkezőktől 4500 és húszezer forint közötti összegben, miközben a férfinak sem lehetősége, sem szándéka nem volt a hirdetésben vállaltak teljesítésére, azokkal kizárólag a sértettektől akart pénzt kicsalni.

A rendkívül terjedelmes bűnügyben közel ötszáz oldalas vádiratot nyújtott be az ügyészség, melyben az azóta már egy másik bűnügyben kiszabott szabadságvesztését töltő férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás elrendelésére és a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések