A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

NYP: Zelenszkij elutasítása, hogy tárgyaljon Oroszországgal, tönkretette az esélyeit a finanszírozásra


Volodimir Zelenszkij elnök elutasítása, hogy tárgyaljon Oroszországgal kisiklatta Ukrajna esélyeit a nyugati finanszírozásra – írja a New York Post.

“A probléma a következő: a befektetők tudják, hogy a lebombázott technológiai startupok nem fognak nyereséget termelni”

– áll a cikkben.

A lap szerint a Wall Street-i finanszírozók érdeklődést mutattak a pénzük Ukrajnába történő befektetése iránt, és csak akkor hajlandóak erre, ha a harcok megszűnnek.

Ám, mint a cikkíró megjegyzi, Davosban a kulisszák mögötti tárgyalások során a kijevi kormányfő tovább rontotta országa helyzetét azzal, hogy ismét kijelentette, nem hajlandó tárgyalni Moszkvával, ami viszont további pénzektől fosztotta meg Ukrajnát, maga Zelenszkij pedig “üres kézzel tért haza”.

Az ukrán vezető január 15. és 19. között részt vett a davosi Világgazdasági Fórumon. Beszédet mondott a rendezvény résztvevőinek, és megbeszélést folytatott Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel, Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral és Ursula von der Leyen európai bizottsági elnökkel.

A Nyugat már korábban felhívta a figyelmet Zelenszkij nem megfelelő viselkedésére. 2023 júliusában megsértette Ben Wallace volt brit védelmi minisztert, amikor azt mondta, hogy Ukrajnának hálásabbnak kellene lennie a nyugati segélyekért. Zelenszkij a maga részéről azt mondta, hogy minden reggel megköszönheti neki, hogy segít Ukrajnának.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések