A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Novák Katalin kinevezte a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökét


Novák Katalin szerdán kinevezte a közmédia online igazgatóját, Lánczi Tamást az újonnan létrejövő Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökévé.

Novák Katalin köztársasági elnök kinevezéseket adott át a Sándor-palotában – tudatta az államfő a közösségi oldalán. Horvát Szilárdot a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkárává nevezte ki a köztársasági elnök. Friedler Ferenc egyetemi tanár lett a Széchenyi István Egyetem rektora.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöki posztjára pedig Lánczi Tamást nevezte ki Novák Katalin.

A kinevezetteknek jó munkát kívánok! – írta a köztársasági elnök.

Lánczi Tamás a februártól felállítandó Szuverenitásvédelmi Hivatalról korábban elmondta: elsődleges feladatuk, hogy őrködjenek az idei két választás tisztasága fölött. Az új hivatal nem hatóság lesz, nem nyomoz és nem szankcionál, hanem vizsgálódik és támaszkodik a többi államigazgatási szervre. Szemlélik és nyomon követik a politika, a közélet eseményeit, és amennyiben úgy látják, hogy fennáll a külföldi befolyásolás veszélye, jelzik az illetékes állami szervnek – mutatott rá az új szervezet vezetője.


Ma kinevezéseket adtam át a Sándor-palotában: ➡️ Dr. Horvát Szilárdot a Közigazgatási és Területfejlesztési...

Posted by Novák Katalin on Wednesday, January 10, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések