A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Figyelmetlensége miatt gázolta el a 87 éves gyalogost egy sofőr Salgótarjánban


Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 60 éves Nógrád vármegyei gépkocsivezetővel szemben.


A vád szerint a férfi 2022. december 21-én 17 óra körül Salgótarjánban, a Károlyi tetőn a belváros felé vezette személygépkocsiját, mintegy 45-49 km/h sebességgel.

Ugyanekkor kelt át a gépkocsi előtt az úttesten a 87 éves sértett, a vádlott érkezési irányához képest balról jobbra. Már áthaladt a terelővonalon, amikor a vádlott észrevette őt, és már csak 10 méterre volt az autó a gyalogostól, mikor a sofőr fékezni kezdett, ezért érdemi fékhatást már nem tudott elérni és a jármű jobb első részével elsodorta az idős, járóbotot használó férfit.

Az úttestre zuhanó férfi többszörös csonttöréseket, valamint súlyos agysérülést is szenvedett, melyek miatt nála maradandó fogyatékosság alakult ki.

A baleset oka az volt, hogy a vádlott a működő közvilágítás ellenére a számára kellő távolságból látható gyalogost nem észlelte időben, majd az észlelés után sem fékezett késedelem nélkül.

A Salgótarjáni Járásbíróságra benyújtott vádiratban a járási ügyészség a figyelmetlen gépkocsivezetővel szemben pénzbüntetés kiszabására, közúti járművezetéstől eltiltásra és a 316.788 forint bűnügyi költség megfizetésére tett indítványt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések