A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Németországban elszabadultak az indulatok, leállnak a vasutak is


A mozdonyvezetők szakszervezete (GDL) ismét háromnapos figyelmeztető sztrájkkal akarja megbénítani az országot, retteg rendkívüli hírében a bild.de.

A percekkel ezelőtti bejelentés szerint szerda (január 10.) éjjel 2 órától semmit sem lehet majd tenni a személyszállító járatokon. A sztrájk csak pénteken (január 12.) 18 órakor ér véget.

A kollektív tárgyalások idei fordulójában a mozdonyvezetők már kétszer sztrájkoltak, és ezzel gyakorlatilag leállították a vasúti közlekedést. A mostani lesz az eddigi leghosszabb sztrájkjuk.

Portálunk holnaptól kiemelten követi az eseményeket Németországban. 

Pénteken a Deutsche Bahn új - saját tájékoztatása szerint "kibővített" - ajánlatot nyújtott be, és kijelentette, hogy meg akarja akadályozni a sztrájkokat. A GDL vasárnapi sajtóközleményében ezt "a DB-csoport szándékos félrevezetésének" nevezte. Az ajánlat "tartalmatlan és mérgezett" volt.

Az állami vállalat nem sokkal később szintén sajtóközleményt adott ki. Ebben élesen bírálta "a GDL legutóbbi sztrájkját", és a Deutsche Bahn is jogi lépéseket kíván tenni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések