A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Négymilliót hajtottak be egy diósjenői vőlegénytől, mert meggondolta magát az esküvő előtt


Szokatlan véget ért egy eljegyzés egy nógrádi faluban. Nagyjából másfél éve egy éjszakába nyúló mulatozás után a vőlegény úgy döntött, hogy mégsem lesz esküvő. A lány családja viszont ezt nem hagyta szó nélkül, bánatpénzt követeltek. Az erőszaktól tartva a rémült vőlegény pedig fizetett az örömapának, összesen 3,8 millió forintot – írja a Blikk.


A Blikknek az őrizetbe vett örömapa szomszédai arról beszéltek, hogy a férfi nagyon szereti gyerekeit, ezért nagyon felhúzhatta magát, mikor a vőlegény visszatáncolt a frigytől. A diósjenői kocsmában is téma volt az elmaradt lagzi: felidézték, hogy a történet két éve kezdődött egy iszogatással, mikor a fiú állítólag megjegyezte, hogy tetszik neki a vendéglátó lánya. Nem gondolkodtak sokat, még aznap este megegyeztek a lagziban. De másnapra minden szempontból jött a kijózanodás: a férfi megjelent az örömapa házánál, és visszamondta az egész egyezséget.

Az ügy viszont nem zárult le ennyivel, először félmillió bánatpénzt követeltek a férfitól, majd kéthavonta újra kértek egy hasonló összeget. Egy helyi lakos arról mesélt, hogy ismeri a család módszereit: „Ismerem a módszereiket, évekig laktam ilyenekkel a Józsefvárosban. Ha ők megjelennek, fizetsz vagy bajod esik.”

A vőlegény csak akkor kért segítséget a rendőrségtől, amikor már gyakorlatilag az összes spórolt pénzét az elmaradt esküvőre költötte. Részletekben összesen 3,8 millió forintot adott át jegyese családjának. A pénzt követelő örömapát végül január 12-én őrizetbe vette a rendőrség, zsarolás bűntette miatt indítottak ellene eljárást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések