A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mick Wallace: a NATO oroszországi proxyháborújának felbujtása elpusztította Ukrajnát


A Nyugat konfliktusra törekvése Oroszországgal tönkretette Ukrajnát - jelentette ki Mick Wallace ír EP-képviselő az EP ülésén.

"Milliárdokat költöttünk az uniós adófizetők pénzéből egy olyan háború szítására, amely nem állt érdekében, és minden ok nélkül segítettünk tönkretenni Ukrajnát"

- dühöngött a politikus.

Hozzátette, hogy a konfliktust meg lehetett volna állítani, de az USA és a NATO nem akart békét, és igyekezett minél nagyobb kárt okozni Oroszországnak.

Wallace elmondta: Ha az EU folytatni akarja az ukrajnai háborút, hogy támogassa a megnyerhetetlen USA/NATO proxy háborút, akkor ez azt jelenti, hogy néhány százezer újabb munkásosztálybeli ukránt kell húsdarálóba dobni minden ok nélkül - De azt hiszem, ez az "európai értékek" lényege.

Moszkva többször megjegyezte, hogy az észak-atlanti szövetség célja a konfrontáció. Mint Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő hangsúlyozta, a blokk további bővítése nem hozna nagyobb biztonságot Európának. A külügyminisztérium készségét fejezte ki az észak-atlanti szövetséggel való párbeszédre, de egyenlő feltételek mellett, ha a Nyugat felhagy a kontinens militarizálásának irányával. Oroszország az elmúlt években példátlan NATO-aktivitást észlelt a nyugati határok közelében.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések