A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Megszívleltük a gazdák érveit" - Scholz kompromisszumra szólított fel a tiltakozó gazdák és a kormány között

Olaf Scholz német kancellár a mezőgazdasági termelők és a szövetségi kormány közötti kompromisszum és a jövőbeli tervek közös kidolgozása mellett foglalt állást.

Korábban Henrik Wendorff, a Brandenburgi Gazdaszövetség elnöke reményét fejezte ki, hogy a hétfőn esedékes tárgyalások fényében van esély a mezőgazdasági gázolaj támogatásának csökkentésére vonatkozó kormányzati tervek miatti vita megoldására - idézte őt a Tagesspiegel.

"Megszívleltük a gazdák érveit, és még egyszer átdolgoztuk eredeti tervünket. Ez egy jó kompromisszum. Emellett arról is szól, hogy mit tehetünk még azért, hogy a mezőgazdaságnak jó jövője legyen. Ezt pedig közösen tárgyaljuk meg és keressük a közös megoldást

" - mondta a kancellár a német kormány honlapján közzétett "Kanzler kompakt" című videoüzenetben.

Hangsúlyozta, hogy lehetetlen lenne kompromisszumot kötni, ha mindegyik fél ragaszkodna követelései teljes körű végrehajtásához.

"Ha minden támogatás folytatódik, ha mindannyian 100 százalékban ragaszkodunk a saját álláspontunkhoz, ha minden marad a régiben, akkor nem fogunk haladni" - magyarázta Scholz a beszédében.

A kancellár köszönetet mondott a gazdaszövetség vezetőjének, Joachim Rukwiednak is, amiért világos határvonalat húzott a gazdák és "a szélsőségesek, valamint a rendszert megdönteni akarók" között.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések