A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Maduro gazdasági népirtásnak nevezi a Venezuela elleni amerikai szankciókat

Nicolás Maduro, Venezuela elnöke: Venezuela 642 milliárd dollárt veszített a 2015 és 2022 közötti amerikai szankciók miatt.

Az Egyesült Államok által Venezuela ellen bevezetett szankciók gazdasági népirtást jelentenek, amelyek 2015 és 2022 között több mint 642 milliárd dollár veszteséget okoztak - mondta Nicolas Maduro.

"A nemzetgazdaság, az állami és a magánszektor teljes vesztesége a bruttó hazai termék csökkenése tekintetében 2015 és 2022 között 642 milliárd dollár. Ez népirtás, gazdasági mészárlás!" - mondta a politikus a nemzethez intézett éves beszédében, amelyet a VTV közvetített.

Maduro szerint csak az ország olajipara több mint 323 milliárd dollárt veszített, a Conviasa nemzeti légitársaság pedig 40 repülőgépének használatát veszítette el a szankciók miatt.

A venezuelai elnök külön rámutatott Nagy-Britannia jogellenes intézkedéseire, amely 22 milliárd dollár értékű vagyont, köztük 32 tonna venezuelai aranyat zárolt a páncéltermeiben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések