A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

London polgármestere miatt háborognak a britek


The Mayor of London presents (London polgármestere bemutatja) – ez a felirat jelent meg a brit főváros központja fölött az égbolton, amikor a Big Ben harangjai megszólaltak az új évet jelezve, majd elkezdődött az ilyenkor szokásos tűzijáték.

A sajátos üzenet sokakat felháborított, ahogy a mintegy 15 perces műsor későbbi részében szintén az égboltra írt London – A Place for Everyone (London, egy hely mindenkinek) felirat is.

Mint a Dailymail online kiadásának beszámolójában olvasható, a műsorban 12 ezer tűzijátékot lőttek el, valamint 600 drónt és 430 reflektort használtak, és mindezt 100 ezren nézték a helyszínről.

A közönség egy része úgy értékelte a látottakat, hogy Sadiq Khan városvezető idei választási kampányának nyitányát finanszírozták a tűzijátékra fordított közpénzből.

Egyesek szerint a pakisztáni származású brit munkáspárti politikus ezekkel az üzenetekkel akarta kisajátítani show-t, miközben hivatali időszakát a káosz és a közbiztonság állapotának romlása jellemezte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések