A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Legális munkát ígértek a munkanélküli nőnek – ehelyett fenyegetéssel kényszerítették prostitúcióra


A bárándi pár ellen a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség emelt vádat.


Minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a vádlottak ellen, akik fenyegetéssel vették rá a fiatal nő ismerősüket, hogy pénzért szexuális tevékenységet végezzen – olvasható az ügyészség szerdai közlésében.

A vádirat szerint a vádlottak, akik élettársak voltak, 2021. októberében Bárándon laktak, ahol megismerkedtek a fiatal nővel, és közöttük jó kapcsolat alakult ki. Miután a sértett elvesztette a munkahelyét, 2021. november 16-án elmondta a vádlottaknak, hogy munkát keres. Ekkor a vádlottak valótlanul azt közölték a sértettel, hogy hamarosan mennek vissza Budapestre dolgozni egy gyárba és felajánlották neki, hogy magukkal viszik, és segítenek neki állást találni.

2021. november 17-én a délutáni órákban a sértett átment a vádlottak házába, ahol megállapodtak abban, hogy másnap kora reggel indulnak, ezért a sértett ott is aludt. Az este folyamán a vádlottak a nő tudta nélkül elvették az iratait és a mobiltelefonját is. A vádlottak, valamint a férfi vádlott egyik rokona és a sértett 2021. november 18-án kora reggel gépkocsival indultak, azonban nem Budapestre, hanem egy Budapest közeli településre mentek. A női vádlottat, aki a bűncselekmény elkövetésének időpontjában prostitúciós tevékenységet végzett, 2021. november 18-án felhívta egy férfi, akivel megállapodott abban, hogy elmennek a férfi vendégházába a sértettel és a férfi szállást biztosít nekik.

A vendégházba még aznap valamennyien elmentek, majd az este folyamán a férfi vádlott a sértettet megveréssel fenyegette, és azt közölte vele, hogy nem viszik haza, ha nem azt teszi amit mond neki. A megfélemlített sértettről ezt követően a vádlottak meztelen fotókat is készítettek, majd arra kényszerítették, hogy a vendégházban pénzért több férfival is szexuális kapcsolatot létesítsen. A sértett a kapott pénzt minden esetben a női vádlottnak adta át.

2021. november 20-án a vádlottak, a férfi vádlott rokona és a sértett visszautaztak Bárándra, ahol a vádlottak lakásukon a sértettet ismét arra kényszerítették, hogy egy oda érkező férfival pénzért szexuális tevékenységet végezzen.

A sértett ezt követően még egy napig a vádlottak házában maradt, majd 2021. november 22-én, amíg a vádlottak aludtak magához vette az iratait és a mobiltelefonját, majd hazament a szülei házába.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottakat fegyházbüntetésre ítélje, rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást, továbbá mellékbüntetésként tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések