A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lecsaptak a magyar betörőre: élvezettel fosztogatta a münchen környéki ékszerüzleteket


Az egyik legsikeresebb magyar betörő megszállottja volt a müncheni és a város vonzáskörzetéhez tartozó ékszerüzleteknek. Korábban még a rendőrségi helikoptereket is kicselezte menekülés közben.


A 44 éves férfi tavaly júliusban hatalmas értékben rabolt a Karl-Lederer-Platzon, majd megpróbálkozott bejutni egy ékszerüzletbe Wolfratshausenben is. A rendőrség most adott ki közleményt arról, hogy a pidingi Határrendészeti Rendőrkapitányság munkatársai végre elkapták a telhetetlen ékszertolvajt.

A müncheni ügyészség ezután indítványozta a letartóztatását, és ezzel a kerületi bíróság nyomozási bírája is egyetértett. A férfi jelenleg is őrizetben van.

Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy nem egyedül dolgozott,  de a nyomozás még nem zárult le – írja a Ripost.
 

Krimibe illő jelenetek

A német sajtó korábban beszámolt arról, hogy július 8-án betörés történt egy geretsriedi ékszerüzletben.  Hajnali 3 óra 30 perc körül a környéken élők hívták ki a rendőrséget.

Az üzletben több vitrint is összetörtek, számos ékszert elloptak. A hatóságok előtt akkor még ismeretlen magyar zsákmányának értékéről nem adtak pontos információt, de a becslések szerint tízezer euró alatt maradt.

Még hajnalban megindult egy nagyszabású hajtóvadászat, amelyben a geretsriedi rendőrkapitányság és a környező osztályok számos járőre autókkal és helikopterrel vett részt, ám az elfogásra tett kísérletek akkor sikertelenek maradtak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések