A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lecsapott a TEK a polgármesteri hivatalok fosztogatóira


Nyolc vármegyére kiterjedő betöréssorozat tetteseit fogták el a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei a Vas vármegyei rendőrök nyomozása eredményeként, a három férfi polgármesteri hivatalokba és önkormányzati épületekbe tört be, páncélszekrényeket fosztott ki – közölte a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott bűnügyi főkapitány-helyettese pénteken egy sajtótájékoztatón.


Már hónapokkal ezelőtt elrendelték a nyomozást a vármegye területén hasonló módszerekkel és hasonló körülmények között elkövetett betörések miatt, a nyomozás során megállapították, hogy az elkövetők „tevékenysége” nyolc vármegyére terjedt ki – részletezte Fekete Géza alezredes.

A január 4-én hajnalban, az M86-os számú gyorsforgalmi úton elfogott – 54 és 56 év közötti – férfiak mindegyike volt már büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, többszörös visszaesőnek minősülnek. Ketten budapesti lakosok, egy társuk pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei illetőségű – fűzte hozzá az alezredes.

Tóth László rendőr őrnagy, bűnügyi osztályvezető a nyomozás részleteit ismertetve úgy fogalmazott: a gyanúsítottak „igazi mackósok”, akik páncélszekrények, lemezkazetták nyitására képezték magukat.

A bűncselekmény-sorozatot 2023 tavaszától követték el.

Közvetlenül elfogásuk előtt a sorkifaludi polgármesteri hivatal épületébe törtek be, ahová az ablakot befeszítve jutottak be, az egyik irodában egy lemezszekrényt nyitottak fel, amiből készpénzt loptak el.

Autójukból feszítővasak, nagy méretű csavarhúzók kerültek elő, a lakásaikból pedig a későbbi házkutatások során egy lángvágót és egymillió forint készpénzt is lefoglaltak a rendőrök – ismertette.

Hozzátette, hogy a három, jelenleg bűnügyi őrizetben lévő férfit többrendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, illetve annak kísérletével gyanúsítják, ezért a nyomozást felügyelő ügyészségen javaslatot tettek letartóztatásuk kezdeményezésére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések