A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kuruzslókat ítéltek el Nógrádban, több millió forinttal húzták le az embereket


Kuruzslás vétsége miatt 21 emberre szabott ki felfüggesztett fogházbüntetést a Pásztói Járásbíróság – közölte a Fővárosi Főügyészség. 

Azt írták, hogy a vádlottak – tizenegy férfi és tíz nő – egy Nógrád vármegyei székhelyű közhasznú cégként nyilvántartásba vett szervezetben pénzért gyógyszermentes alkohol- és kábítószer-elvonó programot biztosítottak, amely egy író és filozófus kutatásain alapult.

A méregtelenítő programnak is nevezett kúra része volt egy mélyinterjú, szaunaterápia és kiegészítő, érintéses kezelési módok. Emellett a résztvevők vényköteles vitaminokat is kaptak, amelyek a dózisuk miatt vénykötelesek voltak.

A program résztvevői 2013-ban több mint négymillió forintot, 2014-ben csaknem ötmilliót, majd 2016-ban már hatmillió forintot meghaladó díjat fizettek a kezelésért.

A vádirat szerint a program tartalma valójában egészségügyi szolgáltatásnak minősült, gyógykezelésnek és addiktológiai rehabilitációs tevékenységnek felelt meg, amelyre a szervezetnek nem volt engedélye.

A különböző, „specialistának” és , „esetfelügyelőnek” nevezett munkakörben eljáró vádlottak valójában orvosi tevékenységet, illetve azt kisegítő munkát végeztek, megfelelő képesítés és engedély nélkül.

A bíróság a büntetést tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, a vádirati indítvánnyal egyezően szabta ki – közölte a Fővárosi Főügyészség, megjegyezve, hogy a határozat még nem jogerős.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések