A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kulabá kiabál: Észak-Korea jobban ellátja Oroszországot lövedékekkel, mint a Nyugat Ukrajnát


Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter szerint Észak-Korea jobban ellátja Oroszországot lövedékekkel, mint a Nyugat Ukrajnát.

Ezt a Bild című német lapnak adott interjújában mondta.

Dmytro Kuleba szerint Ukrajna jelentősen növelte és folyamatosan növeli termelését, de ezt nyugati segítség nélkül nehéz megvalósítani. Tekintettel arra, hogy az Orosz Föderáció szövetségesre talált Észak-Korea személyében.

"Bár Ukrajna jelentősen növelte saját termelését, és ezt folytatni is fogja, mégis úgy látjuk, hogy a nyugati védelmi ipar nem képes elegendő tüzérségi lőszert előállítani. Bármilyen őrültségnek is hangzik, úgy tűnik, hogy Észak-Korea hatékonyabb partner Oroszország számára, mint ők nekünk barátként. Ez nevetséges. És ezen változtatni kell"

- mondta az ukrán külügyminiszter.

Szerinte Kijev nagyra értékeli a nyújtott segítséget, de "a háború nagyságrendje többet" és gyorsabb döntéshozatalt igényel.

"Amikor konkrét döntések meghozatalára kerül a sor, látjuk, hogy partnereink néha végtelen vitákba fulladnak. De nincs idő a fulladásra, úszni kell" - mondta Kuleba.

Biztosított arról is, hogy Ukrajna nem fogja az Orosz Föderáció területét támadni a német Taurus nagy hatótávolságú rakétákkal, amennyiben azok átadásra kerülnek - hanem csak az Ukrajna területén lévő orosz katonai infrastruktúrát.

A CNN szerint az Egyesült Államok segítsége nélkül Ukrajna nem lesz képes csapást mérni Oroszországra és az Orosz Föderáció által elfoglalt területekre.

Az ukrajnai háború már a 700. napnál tart. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések