A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Követték és megtámadták a buszról leszálló nőket


Rablással vádolnak kamaszfiúkat, akik nők táskáit akarták elvenni a buszpályaudvaránál.


2023 januárjában, az esti órákban a böhönyei buszállomásnál tartózkodtak, amikor észrevették, hogy egy nő egyedül szállt le az egyik buszról. Ekkor az idősebb fiú rábeszélte társát, hogy szerezze meg a sértett kézben tartott táskáit. 

A fiatalabb fiú először megszólította az asszonyt és útbaigazítást kért tőle, majd egészen hazáig követte úgy, hogy az idősebb társa mindvégig pár méterrel lemaradva haladt mögöttük. 

A fiú végül megrángatta a nő kezét, hogy a ház előtt elvegye az összesen 122 ezer forint értékű holmit, de az asszony ellenállása miatt nem járt sikerrel. Ezután a fiúk visszamentek a pályaudvarra, ahol ismét megláttak egy buszról leszálló nőt. 

A fiatalabb fiú utánafutott és megpróbálta kitépni a kezéből a táskát, benne egy 75 ezer forint értékű laptoppal. A sértett azonban a táskát olyan erősen szorította, hogy nem tudta elvenni tőle. 

Az idősebb fiú szintén 2023 januárjában ismeretlen társával betört egy melléképületbe, ahonnan négy, összesen 104 ezer forint értékű láncfűrészt lopott. 

A szerszámgépekből kettőt eladott, míg kettőt társával elrejtett, de ezeket a marcali rendőrök megtalálták és visszaadták a tulajdonosnak. 

A Kaposvári Járási Ügyészség rablás kísérletével és más bűncselekményekkel vádolja a tetteseket, a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratban azt indítványozták, hogy mindkét vádlottat ítéljék javítóintézeti nevelésre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések