A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kövér László a svéd NATO-csatlakozásról: Nem vagyunk a csicskásai senkinek


Kövér Lászlónak se tetszik Svédország ellenséges magatartása hazánkkal szemben és hangot is adott. 


Az Indexnek nyilatkozott Kövér László Svédország NATO-csatlakozásáról. Korábban is lehetett tudni, hogy Kövér Lászlónak sem tetszik a svédekek hazánkkal szembeni tiszteletlen magatartása, és ennek most is hangot adott. Szerinte egyáltalán nem kellemetlen, hogy Magyarország utolsóként ratifikálhatja a svéd NATO-csatlakozást.

Valakinek utolsónak is kell lennie

– kommentálta Kövér a fejleményeket. Arra is egyértelműen utalt, hogy ezután sem fognak sietni, hogy kimondják az áment a svéd csatlakozásra, nem lesz például emiatt rendkívüli parlamenti ülés.

Afelől nincsen kétségem, hogy az ellenzéki pártok valamelyike – amelyek rendre nem a magyar érdekeket szolgálják – ennek összehívását kezdeményezni fogja, valószínűleg sikertelenül. Egyébként nem érzem úgy, hogy valami sürgetne bennünket, sőt, szerintem rendkívüli helyzet sem állt elő

– vázolt fel a lehetőségeket Kövér László, aki azt is elárulta, hogy örülne, ha „reménybeli szövetségeseink mielőbb megadnák nekem az esélyt, hogy jó lelkiismerettel megváltoztathassam az álláspontomat” Svédország NATO-csatlakozásáról.

Ne keltsék azt a látszatot, mintha semmibe vennének bennünket. Nem hiszem, hogy ez túl nagy igény lenne. Számunkra mindennél előrébb valóak a magyar érdekek – ez még talán természetes

– közölte, majd hozzátette:

Nem vagyunk a csicskásai senkinek. Úgy érzem, súlyos félreértés van a svédek fejében.

Kövér László szerint „egyszerűen elég volt abból, hogy a hazánk unatkozó politikusok olcsó játéka legyen, akiknek éppen nem jut eszükbe semmi más, vagy éppen valamiről el akarják terelni a figyelmet, akkor Magyarországba törlik a sáros cipőjüket”.

Csak hogy világos legyen: már régen túl lennénk ezen az egész cirkuszon, ha Stoltenberg úr feleannyi erőfeszítést fordított volna a svéd politikusok meggyőzésére, mint amennyi energiát abba fektetett, hogy nekünk üzengessen

– zárta gondolatait Kövér László.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések