A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Korlátlan háborúval fenyegette meg a Hezbollah vezetője Izraelt

Haszan Naszrallah szerint nem maradhatnak megtorlás nélkül az IDF támadásai.

A Hezbollah libanoni fegyveres szervezet vezetője kijelentette, hogy a mozgalom minden erejével harcolni fog, ha Izrael háborút robbant ki Libanonban. Haszan Naszrallah szerdán a televízióban élőben közvetített beszédében egy nappal azután mondta ezt, hogy kedd este egy Izraelnek tulajdonított légi csapásban likvidálták a Hamász iszlamista palesztin szervezet politikai bizottságának elnökhelyettesét, Száleh Arúrit és a szervezet hat másik vezetőjét Bejrútban, a Hezbollah erősségének számító Dahíje déli elővárosban. „Egyelőre átgondoltan harcolunk a fronton, de

ha az ellenség azt gondolja, hogy háborút indít Libanon ellen, korlátok, visszafogottság, határok nélkül fogunk harcolni”
– mondta Naszrallah. A Hezbollah vezetője kijelentette, hogy szövetségesének, a Hamász vezetőjének a meggyilkolása veszélyes bűncselekmény, amely nem marad büntetlenül.

Az izraeli hadsereg nem vállalta magára a légicsapás végrehajtását, de szóvivője kijelentette, hogy minden forgatókönyvre felkészült.

Október 8., a Hamász és Izrael közötti háború másnapja óta a Hezbollah rendszeresen támad izraeli célpontokat Dél-Libanonból, elsősorban a határhoz közeli izraeli katonai állásokat veszik célba. A határon átnyúló erőszak kezdete óta százhetvenen haltak meg Libanonban, köztük a Hezbollah százhúsz harcosa és több mint húsz polgári személy, köztük három újságíró. A tűzpárbajban legkevesebb kilenc izraeli katona halt meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések