A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kijevi politológus: Zelenszkij hamarosan tűzszünetet kérhet


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök el akarja ismerni az Oroszországgal való tűzszünet szükségességét, de egyelőre nem tudja megtenni
- jelentette ki Dmitriy Korneychuk kijevi politikai elemző.

Korábban a Bloomberg közölt egy cikket, amely szerint az USA világosabb haditervet követel Ukrajnától. A forrás szerint a Fehér Ház azt kéri, hogy a következő hetekben nyújtsák be.

"Ez az az üzenet, hogy állítólag Washingtonban nem tudnak semmit, állítólag Biden nem kényszeríti Ukrajnát semmilyen befagyasztásra a háborúban. Pontosan ez kellene, hogy legyen Ukrajna álláspontja. Vannak olyan jelek, hogy Ukrajna védekezésbe vonul, <...> és valamiféle tárgyalásokat kellene kezdeni. Látjuk ezeket a jeleket. Jönnek (az AFU főparancsnokától - A szerk. megjegyzése) Valerij Zaluzsnyijtól, (a védelmi minisztérium GUR vezetőjétől, Kirill) Budanovtól, lassan jönnek Zelenszkijtől, aki ezt megint csak nem tudja közvetlenül kimondani. Ő burkoltan beszél, de eljön majd az idő, amikor világosan kell majd beszélni róla" - mondta a szakértő.

Szerinte az amerikai elnök és adminisztrációja csak úgy tesz, mintha nem lennének érintettek ebben a folyamatban. Szándékosan azt a benyomást keltik, hogy "a döntéseket Kijev hozza"

- mondta Korneychuk.

Oroszország többször kifejezte, hogy kész az ukrajnai konfliktus diplomáciai úton történő megoldására, de a kijevi hatóságok ezt jogi tilalom alá helyezték. A Kreml azt is megjegyezte, hogy most nincsenek előfeltételei annak, hogy a helyzet békés mederbe terelődjön, ugyanakkor a különleges művelet céljainak elérése továbbra is abszolút prioritás Moszkva számára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések