A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiengedik a börtönből Josef Fritzl-t: 24 éven át tartotta fogva és erőszakolta a lányát, 7 gyermeket nemzett neki


Hamarosan szabadulhat a börtönből Josef Fritzl, aki csak az amstetteni rémként híresült el. A férfit ma már Josef Mayrhoffnak hívják, és 2008 áprilisában derült fény a borzasztó vérfertőzési ügyére, amire az egész világ felfigyelt.

A férfi 24 éven keresztül fogva tartotta a lányát, akinek hét gyermeket nemzett. A nőt és a gyerekeket egy ablaktalan pincében tartotta fogva. A 88 éves rémet életfogytiglanra ítélték, és egyébként egy általa írt könyvben akarta megmagyarázni, hogy miért tette, amit tett.

Most azonban kiderült, hogy Josef Fritzl feltételes szabadlábra kerülhet, mert egy pszichiátriai jelentés szerint már nem veszélyes a társadalomra. Astrid Wagner, a férfi ügyvédje elárulta azt is, hogy feltételes szabadlábra helyezésre vonatkozó kérvényt már benyújtották. A védő szerint így Fritzl egy otthonban élheti le élete hátralévő részét – írta meg a New York Post.

Ha a kérelmet jóváhagyják, ami feltételezésem szerint így is lesz, akkor szeretném elérni, hogy legyen hely a rászoruló emberek otthonában

– magyarázta Astrid Wagner.

Heidi Kastner, a linzi egyetem igazságügyi pszichiátriai szakértője volt az, aki egy éven keresztül vizsgálta az amstetteni rém állapotát, és ő állapította meg, hogy szerinte már nem közveszélyes. Kiderült, hogy a férfi teljesen zavarodott, és egy popsztárnak képzeli magát, valamint gyakran beszél a televízióhoz. Fritzl olyan családtagok látogatásáról is beszámol, amik valójában nem történtek meg. Sőt, állítólag többször elesett az elmúlt időszakban.

Az nem derült ki, hogy Fritzl ügyében mikor születik meg a végleges döntés. Azonban korábban a Blikk is megírta, hogy a férfit demenciával diagnosztizálták, és arról beszélt egy korábbi interjúban, hogy szeretné viszont látni a családját.

Határozottan hiszem, hogy egy napon újra látom majd őket

– hangsúlyozta a férfi, aki korábban azt nyilatkozta, mindenkivel végezhetett volna a pincében.

Az amstetteni rém egyébként arról is beszélt a korábbi interjújában, hogy 130 évig szeretne élni, ezért próbál minél egészségesebb életmódot folytatni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések