A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kibertámadás érte Libanon nemzetközi repterét


A biztonsági erők egy vészhelyzeti terven dolgoznak a repülőtér rendes működésének biztosítása végett.

Hackertámadás érte a bejrúti Rafík Haríri nemzetközi repülőteret vasárnap, az indulásokat és érkezéseket mutató kijelzőkön a Hezbollah libanoni síita milícia elleni üzenetek jelentek meg – közölte vasárnap Valíd Nasszer ügyvivő turisztikai miniszter, akit az NNA helyi hírügynökség idézett. A csomagkiadás is akadozott ideiglenesen.

A megjelenített üzenetek a Hezbollah, illetve a szervezet vezetője, Haszan Naszrallah ellen irányultak. A síita milícia a gázai övezeti háború kitörése óta többször is összecsapott az izraeli hadsereggel.

„Haszan Naszrallah, védelmezők nélkül maradsz, ha a Libanon belekeveredik a háborúba” 

– volt olvasható az egyik üzenetben, amely azzal folytatódott, hogy a Hezbollah fogja viselni a felelősséget.

„Senki nevében sem harcolunk” – tették hozzá a hackerek.

Egyelőre senki sem jelentkezett a kibertámadás elkövetőjeként. A biztonsági erők egy vészhelyzeti terven dolgoznak a repülőtér rendes működésének biztosítása végett. A hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

A térségben egyre nagyobb aggályokkal tekintenek arra, hogy a Hezbollah és az izraeli hadsereg konfrontációja elmérgesedhet a zsidó állam és Libanon határán. A helyzet különösen azt követően éleződött ki, hogy feltételezhetően Izrael január 2-án Bejrút egyik déli elővárosában dróntámadásban megölte Száleh Arúrit, a radikális iszlamista Hamász második legmagasabb rangú vezetőjét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések