A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kétnyelvű kiadványokon románozza a székelyeket az AUR

Népszerűsítő kampánnyal kezdi az új évet Székelyföldön a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), azaz pontosabban folytatja, hiszen tavaly ősszel már beköszönt a postaládákba.

Ám akkor még nem adtak a sokszínűségre sem nyomdai, sem etnikai szempontból: meglehetősen vékony, gyenge minőségű lapra nyomtatott, kizárólag román nyelvű szórólappal az idei esztendő fontosságára hívták fel a figyelmet.

2024-re szintet léptek, több színű, kartonpapírra nyomtatott, kétnyelvű újévköszöntő naptárral üdvözölnek, boldog új évet kívánva a „magyar nemzetiségű román testvéreknek”. Aztán a nemzetiséget az állampolgársággal – szándékosan vagy felületességből – összemosandó,

úgy következtetnek, hogy végül is mindannyian románok vagyunk, mert ez a mi országunk!

A naptár hátoldán szintén magyar nyelvű tájékoztató szöveggel igazítanak el a „törvényes ünnepek”, „szabad napok” és „munkanapok” sűrűjében, megjelölve a számukra most legfontosabbnak tűnő dátumot, június 9-ét, az európai parlamenti választások napját. Egyelőre csak ennek az időpontja ismert, de mint arról már többször írtunk, idén ún. szuperválasztási év van államelnök-, parlamenti és önkormányzati választással - írja a Székelyhon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések