A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kaliforniában ezentúl az állam fedezi az illegális bevándorlók nemváltoztatását


Kalifornia állam 2024-ben kibővíti egészségügyi rendszerét, ami azt jelenti, hogy még több adófizetői dollárból finanszírozzák majd a nemváltoztató műtéteket a lakosok számára, állampolgársági státusuktól függetlenül – írta a Fox News alapján a Mandiner.


Egy 2022 májusában már beterjesztett és a Daily Caller Alapítvány által ismertetett feljegyzés szerint a kaliforniai Medi-Cal fedezi majd a jövőben a hormonterápiák és az olyan eljárások költségeit,

amelyek az elsődleges és másodlagos nemi jellemzőket az egyén azonosított nemének megfelelővé teszik, beleértve az e szolgáltatásokhoz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokat, például a szőrtelenítést is – írta meg a Mandiner.

Január elsejétől mintegy hétszázezer, 26 és 49 év közötti illegális bevándorló jogosult ezekre az egészségügyi szolgáltatásokra, amelyek a becslések szerint a kaliforniai adófizetők számára megközelítőleg 3,1 milliárd dollárba kerülnek. A Kaliforniában élő illegális bevándorlók számára ez évente több mint négyezer dolláros egészségügyi ellátási támogatást jelent, amelyet az állam általános alapjából finanszíroznak – ismertette a lap.

„A nemi hovatartozást megerősítő ellátás a Medi-Cal fedezett ellátása, amennyiben orvosilag szükséges” – olvasható a feljegyzésben. Az erre vonatkozó kérelmeket olyan szakemberektől kell kérni, akiknek tapasztalata van a transznemű és nemileg sokszínű személyek kompetens ellátásában, és országosan elismert irányelveket kell alkalmazniuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések