A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

High-tech armada érkezik a honvédséghez


„Leopard 2A7, Lynx, PzH 2000, Gidrán, Airbus H225M” – sorolta a közösségi oldalán a honvédelmi miniszter azokat a high-tech eszközöket, melyek  2023-ban érkeztek a honvédséghez. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, 2024-ben is a legfontosabb a magyar emberek biztonsága.


„A békéhez erő kell – idén sem állunk meg!” – szögezte le a miniszter.

Leopard 2A7, Lynx, PzH 2000, Gidrán, Airbus H225M - a Magyar Honvédség 2023-ban beérkezett, high-tech...

Posted by Szalay-Bobrovniczky Kristóf on Sunday, January 7, 2024

A költségvetés tavaly is biztosította a forrásokat a Magyar Honvédség modernizációjának folytatásához, és Magyarország katonai kiadásai már 2023-ban elérték a GDP két százalékát. A kormány felelős honvédelmi politikájával Magyarország azon NATO-országok csoportjához tartozik, amelyek teljesítik a szövetségnek tett vállalásukat, és elegendő pénzt fordítanak védelemre.

A Honvédelmi Minisztérium 2023-ban – a NATO előírásainak megfelelően – a védelmi kiadások több mint húsz százalékát fejlesztésekre fordította.

A tárca vezetője december végén beszélt arról, hogy a veszélyek korában nem tehetjük fel a kezünket. Magyarország békéjéért és biztonságáért meg kell erősíteni az ország védelmi képességét – emelte ki. Mint mondta,

ennek része a modern, fiatalos haderő építése, a toborzás, a katonák kiképzésének fejlesztése, az anyagi megbecsülés és a legmodernebb eszközök biztosítása.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések