A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hétfőn indul a roham Magyarországon, fejenként ötmillió forint lehet a tét


Délelőtt 10 órakor nyílik meg a jelentkezés arra a napelemes pályázatra, amelyben akár ötmillió forintos támogatást is lehet szerezni napelem-telepítésre.

Sietnie kell hétfőn annak, aki biztosra akar menni, hiszen január 15-én 10 órától indul a jelentkezők online előregisztrációja. A kiírás szerint a pénzt

maximum 15 160 pályázó kaphatja meg, érkezési sorrendben

– írja a bank360.hu. Az előregisztrációhoz ügyfélkapus azonosító szükséges. Alapdokumentumként minden pályázónak fel kell töltenie személyi okmányait, a lakóingatlan 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapját és a legutolsó elszámolási időszakra vonatkozó villamosenergia-számlát.

A 75,8 milliárd forintos keretösszegű Napenergia Plusz Programra magánszemélyek jelentkezhetnek, hogy saját tulajdonú (vagy lízingelt, illetve haszonélvezeti jogos) lakóingatlanukat vissza nem térítendő támogatással megújuló energiaforrással lássák el.

A pályázat újdonsága, hogy a napelemes rendszer kiépítésén túl a megtermelt energia tárolására alkalmas eszközökre is biztosít keretet.

A pályázat maximális összege ingatlanonként 5 millió forint, de legfeljebb a költségek 66 százaléka.

A fennmaradó egyharmad részt az igénylőnek kell állnia, saját forrásból.

A nyertes pályázatok megvalósítására a kivitelezők már december elejétől jelentkezhetnek, és azóta több mint félezer vállalkozás kapott jóváhagyást regisztrációjához. Magáért a támogatásért még csak most, január 15-én indul a harc. 

Az előregisztráció jóváhagyásáról a támogató szervezet 15 munkanapon belül dönt. A pályázó ezután jelölheti ki a három lehetséges kivitelezőt, akik közül a rendszeren keresztül beérkező ajánlataik alapján választhat. Támogatási kérelmeket az aláírt kivitelezői szerződéssel rendelkezők nyújthatnak majd be. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések