A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

38 ezer forintért vertek halálra egy férfit Furtán


Minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat négy személy ellen a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség, akik a vádirat szerint durván bántalmazták a közelben lakó sértettet, majd elvettek tőle 38 ezer forintot.


A vádirat szerint a férfi vádlottak egyike és a női vádlott élettársi kapcsolatban éltek Furta községben, a bűncselekmény elkövetését megelőzően fél évvel költözött be hozzájuk albérlőként az egyik vádlott-társuk, akinek az édesanyja élettársi kapcsolatban élt a korábbiakban a sértettel. Az édesanya 2022. szeptember végétől kezdődően egészségi állapota miatt tartós kórházi ellátásra szorult, ezért az illetékes járási hivatal az asszony részére ideiglenes gondnokként rendelte ki a sértettet, aki többek között jogosulttá vált az asszony nyugdíjának a felvételére is. Ezt rendkívül sérelmesnek tartotta az asszony fia, ennek nagyon gyakran hangot is adott - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség szerdai közleményében.

Ököllel támadtak a férfira

2023. január 26-án a négy vádlott reggeltől kezdve kisebb megszakítással italozott, majd az esti órákban újra szóba került a sértett, aki meglátásuk szerint jogosulatlanul vette fel élettárásának nyugdíját és azt nem is az asszony ellátására fordította. Ekkor a vádlottak megállapodtak abban, hogy elmennek a sértetthez és akár erőszak alkalmazásával megszerzik a pénzét. Az elkövetők 19 óra körül megjelentek a sértett házánál, két vádlott az utca felől érkezett és bekopogott a sértetthez, aki kiment a kapuhoz velük beszélni. Ekkor a sértett élettársának a fia és a női vádlott kérdőre vonta a férfit a nyugdíj kapcsán, azonban ekkor a sértett otthagyta őket és visszaindult a házba. Ekkor a két vádlott, akik az udvar felől érkeztek, a sértettre rátámadtak, ököllel ütötték a férfit, majd a bántalmazásba bekapcsolódott a másik két vádlott is. Az elkövetők kitartóan rugdosták a sértett fejét és mellkasát, majd egy idő után behúzták őt a lakóház előszobájába, ahol tovább ütötték és rugdosták.

A sértett elvesztette az eszméletét és ezt látva a vádlottak valamennyien pénz után kutattak a házban. A női vádlott az egyik szobában lévő farmernadrág zsebében megtalálta a sértett pénztárcáját és abból kivette a benne lévő 38 ezer forintot, majd azt átadta a nála albérletben élő férfi vádlott-társának.

Ezt követően a vádlottak taxival Berettyóújfaluba mentek, ahol egy benzinkúton italra költötték a pénzt, majd visszamentek Furtára, ahol továbbfolytatták az italozást.

Fegyházbüntetést kaphatnak

A sértett a vádlottak rendkívül durva és kitartó bántalmazása következtében házának előszobájában aznap éjszaka meghalt.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak ellen társtettesként, előre kitervelten, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség indítványt tett arra, hogy a törvényszék két vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre, míg két vádlottat határozott ideig tartó fegyházbüntetésre ítélje, valamennyi vádlottat tiltsa el mellékbüntetésként a közügyek gyakorlásától, továbbá rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések