A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két kilométernyi aszfaltút építését tervezi Báránd önkormányzata


Bár a mínuszok csak úgy röpködnek, az év elindult az útépítések és útépítésekhez kapcsolódó előkészítések terén is településünkön – tájékoztatott közösségi oldalán Kovács Miklós, Báránd polgármestere. Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán nyert támogatásból fejleszti az Arany János utcát.  


– A tényleges munkálatok megkezdése a kivitelezővel történt egyeztetést követően előreláthatólag február végével, március elejével kezdődik meg. A maradvány terhére megindult a Hunyadi és Kinizsi utca felmérése és tervezése, engedélyeztetése is – emelte ki a bejegyzésében a településvezető. A két projekt kapcsán megközelítőleg 2 kilométernyi új aszfaltozott utat építenek ki.  

Az önkormányzat külterületi utakra vonatkozó projektje pedig a végéhez közeledik, mintegy 6,6 kilométernyi szakaszt stabilizáltak. A hivatal munkatársai megkezdték az elmúlt időszakban keletkezett makadám utak kátyúzását, feltöltését.

– Mindezek mellett készülünk a Magyar falu programra is, melyben a Bajcsy utca III. ütemének elkészítését tervezzük, mely az utca befejező, Nagy Sándor és Vasút utca közötti szakaszának aszfaltozását jelentené – tette hozzá Kovács Miklós.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések