A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gazdasági Évindítót tartottak Hajdúnánáson


A város jövőjét meghatározó legfontosabb elképzelésekről, lehetőségekről egyeztettek január 24-én.


A városvezetés hagyományteremtő szándékkal hívta össze Hajdúnánás vállalkozóit, gazdasági szereplőit, akik egyebek mellett általános tájékoztatást hallhattak az Ipari Park hasznosítása szempontjából eddig elért eredményekről is. 

Szólláth Tibor polgármester elmondta továbbá, hogy idén elkezdődhet a Görbeházi út és a Polgári út szilárd útburkolattal való összekötése, amely a gazdáknak jelent majd nagy segítséget. 

Elhangzott továbbá, hogy az állami MotoGP-beruházás jelenleg felfüggesztés alatt áll, és amennyiben nem versenypálya épül, a terület akkor is a helyiek érdekeit szolgálja majd. 

Az eseményen Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke is köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében hangsúlyozta, hogy Hajdúnánás jól élt a pályázati lehetőségekkel. 

Az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjában mintegy 5 és fél milliárd forint támogatás nyert a város, a következő időszakban pedig a TOP Plusz által eddig csaknem 2 és fél milliárd forint forrásigényre adott be kérelmet a település és további 600 millió forint forrás érkezhet a körgyűrű-fejlesztésre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések