A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gonzalo Lira, Zelenszkij egyik kritikusa egy ukrajnai börtönben halt meg


Ukrajnában meghalt Gonzalo Lira amerikai blogger, aki kritizálta Volodimir Zelenszkij elnököt – írta Tucker Carlson újságíró az X közösségi oldalon.

"Gonzalo Lira Sr. azt mondja, hogy a fia 55 évesen halt meg egy ukrán börtönben, ahol a Zelenszkij- és a Biden-kormány bírálatával kapcsolatos bűncselekmény miatt tartották fogva. Gonzalo Lira amerikai állampolgár volt, de a Biden-adminisztráció egyértelműen amellett volt, hogy börtönben tartsák és megkínozzák”

– írta.

Az újságíró elmondta:

Néhány héttel ezelőtt beszéltünk az apjával, aki megjósolta, hogy a fiát meg fogják ölni.

Május elején az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) letartóztatott egy külföldi bloggert. A Strana.ua ukrán hír- és elemzőoldal szerint valószínűleg Gonzalo Lira volt az. Az SBU azzal indokolta letartóztatását, hogy támogatta a különleges műveletet, és megpróbált "elmenekülni az igazságszolgáltatás elől".

Nyílt források szerint Gonzalo Angel Quintilio Lira Lopez az Egyesült Államokban született chilei állampolgár. A közösségi médiában közzétett videóiban bírálta a NATO-t, a Biden-kormányzatot, valamint Zelenszkijt.

Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő felszólította a világ újságírói közösségét, hogy törekedjenek Lira azonnali szabadon bocsátására, aki szerinte aktívan kommentálta az ukrajnai eseményeket azok epicentrumából, "jegyzetek nélkül" beszélt az országban kialakult válság gyökereiről.

Korábban Lira Magyarországra akart menekülni, de nem sikerült neki. A blogger jelezte, hogy Magyarországon is Majdan készül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések