A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Freund: "Bizarr volt Orbánt meghívni Delors temetésére"


A franciák ugyanakkor nem látnak semmi kivetnivalót abban, hogy a magyar miniszterelnök is ott lesz a párizsi ceremónián.

„Bizarr dolog volt őt meghívni” – így reagált Daniel Freund, a német Zöldek európai parlamenti képviselője arra, hogy Magyarország miniszterelnökeként Orbán Viktor részt vesz Jacques Delors párizsi temetésén pénteken.

Delors az Európai Unió egyik megteremtője. Kevesen gördítettek annyi akadályt az útjába, mint Orbán, különösen az elmúlt években – fogalmazott Freund a Politico szerint.

A lap pénteki hírlevele ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy hiába néz majd ki furán, ha a modern Európai Unió egyik megteremtőjének temetésén Orbán Viktor vállt vállnak vetve áll olyan EU-s vezetőkkel, akik ellen elvileg évek óta csatározik, diplomáciai szempontból azonban hiba lett volna, ha nem hívják meg őt.

Az összejövetelről tájékoztató francia tisztviselők nem láttak semmi kivetnivalót abban, hogy egy EU-s ország megválasztott vezetőjeként Orbán Viktor is meghívót kapott az eseményre.

A hivatalos gyászceremóniát Emmanuel Macron francia elnök rendezi meg a párizsi Invalidusok emlékművénél.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések