A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fertőzésveszély fenyeget a Római-parton, Kátyú Geri mégsem tesz semmit


Nem csitulnak az indulatok a Római-parton, ahol a lakók maguk voltak kénytelenek védekezni a Dunán levonuló áradással szemben, miután szerintük Budapest vezetése és a főpolgármester cserben hagyta őket.

Ezt erősíti Karácsony Gergely legutóbbi nyilatkozata is, melyben közölte, az árvizet és az azzal járó károkat a Rómain élőknek el kell viselniük.

A nyilatkozata nem aratott nagy sikert a Duna-parton élők körében, Egri Gábor, az Egyesület a Római-partért alelnöke szerint ez a megnyilvánulás abszurd és méltatlan egy főpolgármesterhez.

Gyakorlatilag azt mondja, hogy élvezzük a Római-part panorámáját azért cserébe, hogy mindenünket viszi a Duna árvíz idején – fogalmazott a Metropolnak az alelnök, aki azt tanácsolta Karácsonynak, a posztolás helyett

„fogja meg a vödröcskéjét, a seprűcskéjét, és jöjjön ki takarítani”.

Egri Gábor szerint a főpolgármester úgy csinál, mintha a Római-part nem Budapest része lenne, az itt élőket pedig kiszolgáltatja a Dunának. – A főpolgármester a helyiek szerint felelőtlen, minden szava durva csúsztatás.

Az egyesület most nyílt felszólítást küldött a főpolgármesternek, és arra kérték Karácsony Gergelyt és Óbuda polgármesterét, hogy azonnal kezdjék meg a nagy részben elárasztott Római-parton a Kossuth Lajos üdülősétányon és a mellékutcákban, ahová betört a Duna, a közterületek, játszóterek, padok dunai iszaptól történő megtisztítását, fertőtlenítését.

Hangsúlyozták, tétlenségével Karácsony sok ezer ide kilátogató ember egészségét veszélyezteti.

Kérjük a főpolgármestert és a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettest, hogy

mosolygós képek készítése helyett tegyék a dolgukat, amiért a fizetésüket kapják.

Szolgálják és védjék meg Budapest lakosságát a rájuk leselkedő veszélyektől – emelték ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések