A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Emberi maradványokat találtak a Dunában


A hatóságok egyelőre nem tudják, mi történt. 

Emberi testrészekre bukkantak a rendőrök a bécsi Marchfeld-csatornában, ahol már a hétvégén is előkerült egy végtag darabja – számolt be a tények.hu a Kronen Zeitungra hivatkozva. A cikk szerint először

egy horgász húzott ki botjával egy lábszárat a vízből a pecások körében népszerű területen, majd rögtön értesítette a hatóságokat.

Az osztrák rendőrség csak nagyon szűkszavúan kommentálta az esetet, ugyanakkor közölték, hogy  hogy a nyomozás során újabb emberi maradványokat találtak a mederben.

Egyelőre a hatóság sem tudja, mi történhetett, így azt sem hogy bűncselekmény vagy öngyilkosság történt. A búvárok kedden további testrészek után kutattak a Marchfeld-csatornában, ami a Dunával van összeköttetésben.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság lapunk kérdésére közölte: ha Magyarországon a mederben, vízterületen holttestet vagy emberi maradványokat fedeznek fel, a rendőrségen kell bejelentést tenni és a területileg illetékes rendőrkapitányság, vízirendészet kezdi meg a hatósági eljárást.

Ilyen esetekben a vízügy feladata egyfelől az illetékes hatóságok munkáját segítése, megkönnyítése, például

a víz ideiglenes elvezetésével („vízkormányzással”), vagy a víziút forgalmának elterelésével. 

Másfelől, ha az esettel összefüggésben környezetkárosodás, vízminőségromlás történt, vagy felmerül ezek veszélye, a vízügy – a vízügyi hatóság megbízása alapján – megelőző intézkedéseket, illetve kárelhárítási tevékenységet végez.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések