A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy sörért gyilkolt kölyökmacskákat


Egy 50 éves férfi és 46 éves társa ellen vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség, mert több külyökmacska életét is kioltották.


A Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint öt kölyökmacska megölésére vállalkozott két férfi.

A vádiratat alapján a fiatalabb férfi 2023. szeptember 12-én megkérte a másikat, hogy a háza padlásán lévő kölyökmacskákat „tüntesse el”, ezért egy doboz sört ajánlott neki. A másik férfi felment a padlásra, egy 30x30 centiméteres nylon zacskóba tette a pár napos cicákat, majd a fizetségül kapott sörrel együtt hazament. A háza udvarán a zacskó száját bekötötte, mert később akarta elásni az állatokat, majd elment otthonról.

A szomszéd észrevette, hogy egy nylon zacskóból árad a kétségbeesett nyávogás, és azonnal jelentette a rendőröknek és az állatvédőknek, akik az ügyben eljárást indítottak a vádlott ellen.

A szomszéd, a rendőrök engedélyével, átmászott a kerítésen, majd a zacskó száját kinyitotta, a tűző napon a három kölyökmacska már elpusztult.

Kettőt további állatot súlyos állapotban találtak, amelyeket az állatvédők orvoshoz szállítottak. Az egyik állat életét sikerült megmenteni, a másik azonban az állatorvos beavatkozása ellenére is elpusztult.

Mint írják a négy macskának esélye sem volt a menekülésre, rendkívüli szenvedések árán pusztultak el.

A macskatulajdonost felbujtóként, társát pedig tettesként elkövetett, több állat pusztulását okozó állatkínzás bűntettével vádolta meg az ügyészség, és velük szemben elzárás büntetés kiszabására, valamint 124.444 forint bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt – áll a tájékoztatóban.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések